3 110 лева бяха събрани само за час по време на благотворителен Коледен базар в детска градина „Буратино“ в Казанлък.
Децата от забавачницата, намираща се се на територията на „Арсенал“ заедно със своите родители и учители изработиха коледни картички и сувенири, за да подкрепят с набраните от тях средства лечението на майката на две деца от детското заведение - 32 годишната Магдалена Стоянова-Маги.
Младата майка е една от 15-те българи, диагностицирани с муковисцидоза, които се нуждаят от лечение и трансплантация на бял дроб.


1 610 лева от общата сума са набрани от директната продажба на коледни сувенири, а другите 1500 лева са дарение което двама представители на групата „Експерти за Казанлък“ арсеналците Янко Запрянов и Владимир Чучумишев дариха от името на цялата група.


Запрянов и Чучумишев, които са и общински съветници в групата „Експерти за Казанлък“ направиха и свои лични откупки на коледни сувенири, изработени от малките „Буратинчета“.
От 2011 година насам членовете на групата „Експерти за Казанлък“, които са общински съветници не получават своите възнаграждения като такива. Средствата се събират в обща сметка и с тях се подпомагат различни добри каузи.


Казута „ Живот за Маги“ е поредната, в която „Експертите“ оставят своя дан.
Те изразиха надежда, че след толкова много обща събрана енергия, в името на Доброто, младата майка на две момчета, която е работничка в Завод 5 на „Арсенал“, ще се справи с коварното заболяване.

Маги е родител на две прекрасни момчета от детска градина "Буратино" - едното на 6, а другото на 3 години.Средствата, събрани днес по време на благотворителния базар бяха предадени на бащата и сестрата на Маги Стоянова.

В помощ на Маги и нейното лечение бяха огранизирани поредица от благотворителни прояви в Казанлък. Арсеналци също станаха част от голямата подкрепа и кауза за живот за своята колежка Маги, като в специална кампания бяха събрани над 18 хиляди лева.