Настроение за Коледа - изложби, концерти, базари и още ...

Много и разнообразни събития очакват жителите на Казанлък през месец декември. В очакване на Рождество Христово и Нова година градът е обзет от особено, приповдигнато настроение. Заслуга за това имат и всички творци, подготвили своите изложби, концерти, спектакли за многобройната си публика, както и хората, приготвили изненади и забавления за малки и големи.

Казанлъчани ще бъдат сюрпризирани с празничен концерт на открито, който ще им поднесе Военният духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада. Събитието е на 14 декември, събота, от 11.00 часа на площад "Севтополис".

Празнични концерти ще има още в ЛХМ "Чудомир" на 13-и, от 18.00 часа, където почитателите на хоровата музика ще чуят изпълнения на Смесен хор "Севтополис". На 14-и от 12.00 часа Музеят на фотографията също събира приятели и гости на Коледен концерт. Изпълненията на читалищни състави и музикални школи ще наситят атмосферата в града с рождественско настроение.

Библиотека "Искра" пък е заложила на нещо по-нетрадиционно - тя организира прожекции на филми с Коледна тематика от 16 до 20 декември в часовете 10.00 и 16.00 часа.

Културната програма през последния месец на 2019-а е изпълнена и с много изложби, като на 12-и е представителната експозиция на СБХ-Казанлък, следват изложби на школи по изобразително изкуство в града.

Коледни спектакли на театър "Любомир Кабакчиев", флашмоб, Коледа на мотори, кулинарен базар и още много изненади очакват казанлъчани и гостите на града през целия декември.