Луксозният албум „Нашиятъ Казанлъкъ“ - един исторически разказ за града в картички и снимки, бе официално представен пред казанлъчани и гости на града от Стара Загора. Историкът д-р Косьо Зарев определи труда на екипа на Музея на фотографията и неговия директор Стефан Папукчиев като колосален. За издаването на албума са събрани 5000 снимки, от които са селектирани 1500, а от тях намират място в издание 900.

Директорът на Музея на фотографията инж. Стефан Папукчиев изказа специалност благодарност на дарителите - Сашко Кръстев, Петя Големанова, Николай Вапирев, Антон Цанков и много други, предоставили ценни снимки от своите колекции. Той сподели, че идеята за издаването на „Нашиятъ Казанлъкъ“ е възникнала преди повече от 4 години, когато обмисля как да бъде съхранена визията на заснетото в картички и снимки, запечатали духа на миналото. Той споделя идеята си на Кмета Галина Стоянова и получава нейната подкрепа. Проектът печели популярност сред широката общественост в града, появяват се интересни снимки и в интернет пространството и така музейният екип успява да събере хилядите изображения. Интересните фотоси са поделени в 33 теми, които следват развитието по стария Градоустройствен план от 1908 г. Те водят зрителя на разходка, която започва от ЖП гарата и продължава на север из улиците, „Розариума“, Площада, Чешмата, училищата, уличните чешми, за да стигне до парк „Тюлбе“. Има много архивни фотоси за празниците на казанлъчани, за почивките и занаятите на жителите на града в миналото.

Най-старата снимка в албума е от 1892 г. Тя е запечатала честването в Казанлък по повод 300-годишнина от рождението на полския педагог Ян Амос Коменски.

Снимките в специалното издание са разположени на 520 страници и разказват за живота в Казанлък от началото на миналия век.