Наградиха главен инспектор Павлин Коцев

Главен инспектор Павлин Коцев, началник-сектор „Охранителна полиция” в Районно управление – Казанлък, бе награден с грамота и документален сборник „Държавна сигурност и българската енергетика 1944-1991 година” от Национален комитет „Никола Гешев”. Отличието на гл. инспектор Коцев е по случай Деня на българската полиция 8 ноември и заради неговата работа за опазване реда и сигурността в Казанлък и населените места в общината.

„Нашият комитет се старае да не политизира нещата и да не дели хората, а да ги отличава според техните заслуги към обществото – каза председателят на комитет „Никола Гешев” Стойчо Стойчевски, бивш директор на областната дирекция „Полиция” в Кюстендил и Благоевград, при връчването на наградата на главен инспектор Павлин Коцев. - Ние искаме да дадем рамо на българската полиция, която ежедневно е в изпитания. А където има пропуски, за това са началниците, за да се справят с проблемите.”

На награждаването на гл. инспектор Павлин Коцев присъстваха още началникът на РУ – Казанлък, главен инспектор Стойчо Крачолов, който също има награда от „Никола Гешев” в предходна година, както и бившите полицейски служители от Казанлък Николай Спиров, работил в Полицейската школа, Петко Колев, бивш заместник-началник на Икономическа полиция, Димитър Димитров, бивш заместник-началник на Районното полицейско управление и бивш отговорник за Ведомствената полиция в „Арсенал”, Йордан Маринов, представител на комитета.

Национален комитет „Никола Гешев” е основан преди 4 години в Казанлък от бивши и настоящи полицаи, поясни председателят му Стойчо Стойчевски, с идеята да подкрепя българския полицай. Носи името на един от най-добрите български полицаи Никола Гешев, работил до 9 септември 1944 година, но и след 9 септември в системата има много добри професионалисти, подчерта Стойчевски и посочи името на Григор Шопов.

По случай професионалния празник на българската полиция със заповед на началника на РУ-Казанлък главен инспектор Стойчо Крачолов и на комисар Георгиев, началник-отдел „Досъдебно производство” към Областна дирекция на МВР-Стара Загора, за високи резултати в службата са наградени 20 полицейски служители от Районно управление - Казанлък. Още шестима полицаи са отличени с грамоти от Община Казанлък.