На учение показаха действия при тежко пътнотранспортно произшествие Днес на летището край Стара Загора, екипи от различни служби, в рамките на учението показаха действия при инсценираната верижна катастрофа, случваща се на 195 км на АМ „Тракия”. Според планираното учение „инцидентът е станал по време на гъста мъгла с участието на цистерна, превозваща опасни вещества, четири леки автомобила и микробус с пътници, който се запалва по време на инцидента.
Действията бяха разделени на четири оперативни участъка – усилията бяха насочени към ограничаване разлива от цистерната и изтеглянето на опасните вещества от нея, спасяване на пострадалите хора от запаления микробус, оказване на първа помощ на ранените, поставяне на предупредителни знаци на пътя и отклоняване на движението на потока от автомобили по обходни маршрути.
В акцията взеха участие около 60 човека, представители на Областна администрация Стара Загора, ОДМВР-Стара Загора, РД ПБЗН-Стара Загора, БЧК, доброволци от община Стара Загора, РЗИ, ЦСМП, ОПУ и други.
Областният управител на Стара Загора Иван Чолаков подчерта, че при тежки инциденти координацията е изключително важна и определи учението като успешно.