Съвместна изложба на Италианския културен институт в София и агенция „БулФото“ е подредена в Музея на фотографията в Казанлък. Изложбата със заглавие „Копнеж по Италия“ вече очаква своите гости, но при спазване на всички противоепидемични мерки и необходимото разстояние между посетителите.

Автор на кадрите е Евгени Димитров, управител на „Булфото“, който споделя, че изложбата е плод на първите дни на въведената социална дистанция в България.

„По времето, когато Италия понасяше първите удари на епидемията, забелязах как започва да се променя отношението към италианците по софийските улици. Много минувачи ги гледаха с подозрение и враждебност. Тогава реших да опитам да припомня доброто чувство, което винаги сме имали помежду си, от времето, когато всяка снимка от Италия, публикувана в социалните мрежи, носеше харесвания, усмивки и сърчица – споделя Евгени Димитров. - Започнах да публикувам във Фейсбук една по една снимки от своите пътешествия из Италия, заедно с кратък текст за някакъв любопитен и интересен факт от кадъра. Публикациите веднага набраха популярност сред приятелите, и вярвам, че успях да запаля онова усещане, което ни кара да копнеем отново да отидем там.“