Моля те, осинови ме


За 20 дни събрани 2 500 лева, подпомогнати 2 общински приюта за бездомни животни- в Казанлък и в Стара Загора, 4 организации в цялата страна, стотици дарени книги, закупени ваксини и храна и 3 осиновени кучета.
Така изглежда равносметката до момента на идеята на казанлъшката Царица Роза 2011 Симона Петкова и „Анимал хоуп“ –Казанлък, споделена и подкрепена от доброволци, за осиновяване на бездомни кучета от Общинския приют в Казанлък и помощ за настанените там четириноги.


По време на тазгодишното празинчон шествие за Фестивала на розата в Казанлък за първи път животни от приюта в града също бяха участници в него, в своеобразнотодефиле под мотото" Моля те, осинови ме" .


Набраните средства са благодарение на стартилата и инициирана от Симона и приятели кампания „Книжна борса в подкрепа на бездомните животни“.
В инициативата всеки, който имаше желание да дари или закупи дарена книга, можеше да го направи.
С набраните средства от кампанията, която продължава, доброволците закупувахаи купуват храна и ваксини за животните и други нужни консумативи.


Благодарение на кампанията, която бе подета ивърви в социалните мрежии лични контакти, три кученца от общинския приют в Казанлък вече имат свои домове и стопани. Обичани са и носят радост в три къщи. Две от малките палета са в Казанлък, а превърналият се в своеобразен талисман на празничного шествие малък каракачанец Зоро, който бе част от групата с 9 кучета от приюта в Казанлък, вече има свой дом в казанлъшкото село Кънчево. И трите кучета са добре, за тях се грижат сърцати хора.


Подкрепа на инициативата оказаха стотици граждани, в нея се включиха чрез дарения или откупки общественици, политици, известни личности от Казанлък и региона.
Доброволците вече работят по идеята да бъде осигурено специално място за книгната борса в подкрепа на бездомните животни, в което да се генерират и други инициативи и дейности, които да помагат на нужадещите се от дом ипомощ бездомничета.


Целта е с последователна работа, възпитание, промяна на нагласите и грижа приютите за бездомни животни да останат в историята, както и скитащите болни и изхвърлени от дома или родени на улицата четириноги.