Много често в типично български продукти има само български труд

„Много често в българската луканка има само български труд - месото е вносно, дори етикетите са правени навън, само машините и трудът са в България. Това е класически пример за нарушаване на националния интерес и пример за двоен стандарт в храните. Същото е с козметиката. При производството на зеленчуци - един домат от Йордания, където има 2% обработваема земя, а останалото е пустиня, е по-евтин от един домат у нас!”, това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в града на розите по време на неговата среща с граждани под мотото „НЕ! На двойните стандарти”.

„За 10-те години членство на България ни в ЕС тук са разположени чужди вериги за хранителни стоки, чужди фирми за горива и всички те работят за чужди интереси и икономика, но мен ме интересува начина, по който живеят българите”, каза още евродепутатът и заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“, който работи за уеднаквяване на стандартите в храните в Европа и в България. По думите му, в момента се подготвя Регламент на ЕС, според който една и съща марка продукт трябва да има едни и същи съставки както в Берлин, така и в Казанлък. Още през март 2017 година Ангел Джамбазки е отправил питане пред нашето Министерство на земеделието и храните дали има двоен стандарт в качеството на хранителните продукти. По направени проверки и изследвания в български лаборатории, ресорният министър Порожанов е обявил, че има разлика между безалкохолните напитки и храните, които се предлагат в България и в страните от Западна Европа, съобщи Джамбазки. „Председателят на Европейската комисия призна това и в момента се работи по Регламента за уеднаквяване на съставките на храните в ЕС и България”, подчерта още българският евродепутат.

Присъстващите на срещата казанлъчани поставиха въпроса за Истанбулската конвенция, за която Джамбазки подчерта, че не е гласувана в Европарламента, евродепутатите са гласували единствено Декларация против насилието на религиозна основа, против малтретирането на деца и жени, срещу ранните бракове. Той категоричен: „Няма социален пол. Джендър идеологията се натрапва!”.

Ангел Джамбазки коментира още ситуацията с българските международни превозвачи и борбата за техните интереси, външнополитически въпроси като този за Македония и защо имаме интерес тя да влезе по-бързо в ЕС, за защита на българския бизнес, за социалната политика и отношението към онази малцинствена част от населението, която не работи и децата им не учат.

Ангел Чавдаров Джамбазки е български политик, заместник-председател на ПП „ВМРО – Българско национално движение“, от 2009 г., бивш общински съветник и настоящ евродепутат избран през 2014 от коалиция "България без цензура, ВМРО, ЗНС, Гергьовден“. Завършил е Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Владее английски, немски и руски език. 39 годишен, юрист, роден в София на 21 март 1979 година.