Младежи сервират безплатна супа на нуждаещи се На 20 декември от 11.00 до 13.00 часа младежи от сдружението "Младежки център за развитие - Взаимопощ" заедно с доброволци ще сервират безплатна супа на казанлъчани, които имат нужде не само от топъл обяд, но и от топло човешко отношение. Благотворителното събитие ще се състои на ул. "Искра" 22, срещу кафене "Зелено", уведомяват неговите организатори. Жестът на внимание е по проект на програма "Европейски корпус за солидарност" и в него се включват членовете на младежкото сдружение "МЦР - Взаимопомощ" в Казанлък и доброволците към него.

"В това време на годината, когато всички сме заети с коледните приготовления и купуването на подаръци, имали ли сте време да помислите за основния смисъл на Коледа? За истинските християнски ценности - да споделяме любовта, да сме с близки и да помагаме на хора с по-малко късмет от нас самите? Имате шанс да споделите малко от коледния дух с онези, които ще прекарат светите дни без семействата си, без богат празник и подаръци. Помогнете ни да ги поканим! - апелират инициаторите от "Взаимопомощ". - Една супа няма да промени нищо. Но моментът на солидарност и срещата на хора от различни светове може да промени много."

Те отправят покана към казанлъчани да споделят този миг на внимание заедно с хората, които ще ползват безплатния обяд."Чувствайте се свободни да прекарате тези празнични дни по един малко по-различен начин и елате и Вие. Носете коледни сладки, чисти зимни дрехи или просто усмивка и отворено съзнание", казват още младежите, чиято кауза е да направят живота на човек в нужда малко по-радостен.