МГ-то организира състезание по информационни технологии

Първото по рода си общинско състезание по информационни технологии ще се проведе на 8-ми декември, събота в залатите на ППМГ „Никола Обрешков“ в града.
Организатор на състезанието е Математическата гимназия, а идеята за него е на преподавателие по информационни технологии в училището Ани Кадиева и Бойка Сребчева.


Състезанието е за ученици от 1-ви до 12-ти клас, които ще представят свои виртуални и иновативни мултимедийни проекти на тема: „Математиката около нас“.
До момента близо 60 ученика са се записали за участие в състезанието,като са представили свои проекти по темата. По време на състезанието те ще трябва да ги презентират в рамките на 5-7 минути.


В надпреварата ще участват ученици от две казанлъшки училища- Природо- математическата гимназия и СОУ „Екзарх Антим Първи“, както и от ИКТ в Казанлък.
Форматът за участие е отворен и в него могат да се включат и други желаещи.
Началото е от 9 часав събота.
Участниците са разпределени в няколко възрастови групи и ще бъдат оценявани от различни екипи жури.
Всички участници в общинското състезание ще получат награди, като отделно ще се премират най- добрите в две категории:
За отлично и за най- добре предствени проекти.
Наградният фонд е осигурен от Училищното Настоятелство на ППМГ .


Паралелно с презентациите на проектите от „Математиката около нас“, в ППМГ ще бъдат демонстрирани два вида роботи: ФИНЧ от проекта на Общинската библиотека „Искра“ и роботи LEGO, съобщи Бойка Сребчева, учител в Математическата гимназия в Казанлък.
Форумът е отворен за любопитни, талантливи и с въображение млади хора.