За 79 абитуриенти, Випуск '2023, от 4-те паралелки на 12 клас в Професионална гимназия „Иван Хаджиенов” последният училищен звънец удари на 17 май. И както винаги в такива случаи на раздяла и с поглед към бъдещите житейски предизвикателства, имаше много емоции, много усмивки, много добри думи и сърдечни пожелания. Да успеят в живота, да постигат целите си, да бъдат добри и успешни хора, да се реализират в професията, която са избрали, и да носят с гордост името хаджиеновци – това им пожелаха директорката на Механотехникума Мариана Демирева, класните ръководители на четирите класа, представителите на бизнес партньорите на училището: от „Арсенал” АД – инж. Владимир Чучумишев, ръководител-направление Образование и квалификация в дружеството”, и от „М+С Хидравлик” - Марин Маринов .









За четвърта поредна година бе избран „Ученик на годината”. През 2023 г. с решение на Педагогическия съвет на Механото това е Антонина Атанасова от 12 „а” клас, специалност "Компютърна техника и технологии”. Наградата бе учредена от бившия възпитаник на Механотехникума Момчил Тодоров, завършил специалността „Машини и системи с ЦПУ”, който днес ръководи популярното издателство „БГ учебник”. Любопитна подробност за тазгодишната носителка на наградата „Ученик на годината” Антонина Атанасова е, че е почитателка на театралното изкуство и е една от кандидатките за короната на „Царица Роза”.

А от участвалите в училищния конкурс „Мис и Мистър Механо '2023” титлите спечелиха Павлина Митева от 12 „а” – „Мис Механо”, и Сердар Ахмед от 12 „г” клас, специалност „Мехатроника”, който получи лентата „Мистър Механо”.

Накрая, всеки клас подари на своите класни ръководителки табло с фотоси, които да им напомнят за прекрасните дни, прекарани заедно в училище.