Малките футболисти на „Розова долина”, набор 2011-2012, станаха част от благотворителна кампания в подкрепа на дете, което се нуждае от средства за лечение. На приятелския мач на малките „рози” с връстниците им от отбора на „Олимпия” – Стара Загора, талантливите деца и техните родители събраха 329 лева. Средствата ще бъдат преведени по сметката на 4-годишната Никол Иванова Тамбова от Сандански, която е с диагноза злокачествен тумор на гръбначния стълб и й предстои операция в чужбина.

Идеята да бъде подкрепено момиченцето е на треньора на децата от „Розова долина” Мариян Василев, който силно се развълнувал от историята на Никол. На желанието му приятелският мач между отборите на Казанлък и Стара Загора да има и благотворителна цел веднага откликва треньорът на старозагорските малки футболисти Ивелин Рашев. По време на двубоя двамата поставят кутия за дарения. На прима виста, за времето на мача се събират 329 лева, а родители на децата започват да се интересуват и за други възможности, с които да подкрепят лечението на детето.

„Спортът сплотява в името на добри каузи. С този мач ние показахме, че преди всичко сме хора със сърца, за което благодарим на децата и на техните родители. Има добри хора...”, сподели Мариян Василев след края на срещата. По думите му неговите възпитаници са показали сериозно израстване. Малките футболисти от Казанлък, участвали в двубоя, са се представили достойно, споделя техният треньор. А най-красивият момент в мача е бил голът на Мартин Боренджиков, който улучва противниковата врата почти от центъра на терена.