За първи път арт семейството художници Ваня Запрянова, Росен Дончев и младият талант Кирил Кацаров ще поднесат на казанлъчани едно необикновено културно събитие. То е наречено „24 часа Ателието” и в нето всеки един от тримата творци ще представи своята посока и пътя си в изкуството в продължение на 24 часа навръх 21 юни.

Ваня Запрянова, която е основател и ръководител на Школата „Арт линия” ще изнесе открит урок заедно със своите възпитаници – деца на различна възраст, в „Открито Ателие” и изложбата "Художници” в Алиолувата къща от15.00 до 18.00 часа на 21 юни.


Синът на Ваня - Кирил Кацаров, представя своята първа самостоятелна изложба „Портфолио” в Музея на фотографията. Изложбата ще бъде и неговото порфолио за кандидатстване в Университета по дизайн в Айтховен. В експозицията Кирил ще покаже фотография, колаж, дизайн. Нейната цел е да събере различни артисти и по този начин да създаде атмосфера на творчески дух. Младият талант, който жъне успехи в различни сфери на изкуството, ще открие изложбата си отново в първия ден на лятото – 21 юни от 18.00 часа.

Утвърденият художник Росен Дончев представя за първи път своята идея „Образи" в изложба живопис. Нейното начало е от 20.00 часа на 21-ви този месец. Мястото - Алиолувата къща.

Това изкушаващо ценителите на изобразителното изкуство събитие в Казанлък е събрано в 24 часа. Организатор е Галерия „Ателието” с подкрепата на Театър „Любомир Кабакчиев” и Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства.