Лишени от свобода направиха първото поклонническо пътуване

20 затворници, настанени в Старозагорския затвор направиха своето първо поклонническо пътуване по свети места в България. Идеята за това е на Йордан Карагеоргиев, който служи в Старозагорския затвор и отговоря за духовната работа в Старозагорската Митрополия. за пътуването на затворниците съобщи кореспондентът на БТА в Стара Загора Румяна Лечева.

Според информацията, поклонниците сами са избрали да участват в това пътуване до великотърновските манастири.

Групата е включвала мъже с различни присъди.

На раздяла, след посещението в Килифаревския манастир, сестра Варвара е пожелала на лишените от свобода "да не оставаме без зрънце вяра и любов към Бог".Вдъхновителят за това първо поклонническо пътуване за затворници в България отец Йордан е основал четири храма зад стените на Старозагорския затвор, кръстил е стотици мъже за изминалите 20 години, отворил е очите им за Бог.

Старозагорският свещеник основа първия храм в затвор в нашата страна и днес съчетава духовната си дейност с педагогическа и преподава в Тракийския университет по специалността "Социална дейност в затвора".
Между осъзнатия грях и премълчаната истина, дълбоко скрита в душата, ние намираме нашето собствено спасение, което често е невидимо за околните, казва отец Йордан.