Световният бестселър с „Пулицър“ за 2014-та - „Щиглецът“, на американската писателка Дона Тарт, вече е част от фонда на Общинска библиотека „Искра“ в Казанлък. Романът, който се определя като литературно събитие от световна величина, преплита съдбата на магнетична картина с драматичното израстване на един млад човек. Книгата е част от дарение на дамския Иннар Уийл клуб в Казанлък, който от години подкрепя местната книгохранителница с покупката на нови томове. В новото дарение на дамите за библиотеката, са и нашумели издания на български автори от последната година.
Победителят на „Сиела“ за роман на 2015-та, „Дневният живот на нощните пеперуди“ на Деница Дилова, класираният на второ място в първия телевизионен формат за нов роман, откритие на 2015-та, „Убиец“ на Васил Панайотов, хитовият сборник с разкази „Не беше тук и си отиде“, романът от десятката на миналогодишния конкурс на „Сиела“ – „Докато дишам“ и новия сборник „Всичките дни“, на набралия скорост в последните две години Георги Томов, брат на популярния писател Петър Делчев, също вече се четат от казанлъчани, благодарение на дарителската подкрепа на Иннар Уийл клуб.


Кървави разкази“ на Алексаднър Чакъров, един от хитовите сборници в новата българска литература, също е на разположение в заемната на библиотеката.
Биографиите на известни личности от филмовия живот като Райнер Вернер Фасбиндер и Никита Михалков, също са в подборката на дамите, чрез която от местния клуб целят да се обогатява фонда на библиотеката с нови книги още в момента на първото им излизане на пазара, за да стигат те бързо до местната читателска публика.
Както е известно, библиотеката в Казанлък има един от най-богатите фондове, недостигът на средства обаче и в този общински културен институт,не позволява да се купува постоянно всичко от твърде богатия избор на българските издания в последно време. Ромен Гари, Фредерик Бегбеде, Милан Кундера, са сред авторите, които разширяват присъствието си в казанлъшката библиотека от началото на тази седмица, след като дарението на дамите от Иннар Уил клуб, вече е пуснато в обръщение.
От библиотеката обещават отделна витрина с новите заглавия, за да могат читателите по-лесно да се ориентират в търсенето на актуални заглавия, популярни у нас след последния пролетен панаир на книгата в София дните около 24-и май, който бе и поводът за поредния спомоществователски жест.