Комисия ще планира поставяне на улични табели в Казанлък

Със заповед на кметът на Община Галина Стоянова предстои да бъде създадена комисия, която да планира поставянето на табели с имената на улиците и адресите в Казанлък. Това заяви гл. архитект на Общината Георги Стоев. Още миналата година са били готови няколко варианта, като един от тях е одобрен за изпълнение. Той е дело на ученици от НУПИС „Акад. Дечко Узунов“. Затова в комисията, освен експерти от общината ще бъдат включени възпитаници на Художествената гимназия и омбудсманът Гинка Щерева, която е един от главните двигатели на инициативата.
Надписите на табелите ще са двуезични, с по-едър шрифт на български и на английски език. Поставянето им ще започне по основните булеварди – „23 пехотен Шипченски полк“, „Александър Батенберг“ и „Розова долина“. „Основните параметри – дизайна на табелите, шрифтовете и необходимото финансиране за поставянето на табелите са ясни“, сподели арх. Георги Стоев.

Липсата на такива табели е осезаема от години, а картите на гугъл остават единствен ориентир за гостите на града, а и за голяма част от казанлъчани. Този пропуск най-после ще бъде разрешен, още повече, че след пандемичните ограничения, туристическият интерес към Града на розите стремително нараства.