Комисар Стоян Колев стана Пожарникар на годината


Директорът на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Стара Загора комисар Стоян Колев стана „Пожарникар на годината” в 22-то издание на националния конкурс. Той е комплексен победител в конкурса, посветен на професионалните качества, постиженията и проявения героизъм в мирно време на българските огнеборци. Със заповед на министъра на вътрешните работи комисар Колев бе награден с „Почетен знак на МВР” I-ва степен. На церемонията по връчване на отличието днес той благодари за високата чест и сподели, че и до днес спазва думите на гл. комисар Николов, с които е бил назначен за директор на регионалната дирекция - денонощно да се грижи за имиджа на професията и да пази честта на пагона.


Церемонията бе почетена от Старозагорския митрополит Киприан. На тържеството присъстваха главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, ръководството на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, директорите на главните дирекции в структурата на министерството, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, председателят на БЧК акад. Христо Григоров и други, съобщава пресцентърът на МВР.Комисар Стоян Колев в Казанлък през декември 2016 г., пред Паметника на загиналите във войните летци от Казанлъшко


Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” се провежда, за да покаже съвременното състояние и постиженията на професията по пожарната безопасност, спасяването на населението и защитата при бедствия. За първи път в историята на конкурса тази година бе присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя бе за РД ПБЗН-Шумен и действията на служителите на дирекцията в 10-дневната спасителна операция край село Хитрино.