Кметовете на Шипка, Енина и Дунавци с отличия за Деня на Съединението


Трима кметове на населени места в община Казанлък бяха отличени днес по случай утрешния официален празник – 6 септември – Деня на Съединението. Наградата, учредена от Инициативен комитет за честване 25 години от демократичните промени в община Казанлък, получиха Василка Панайотова, кмет на град Шипка, и Веселин Андреев, кмет на село Енина, за техния принос в утвърждаване на демокрацията и за развитието на населените места, които ръководят. Със същата награда бе отличена през миналата седмица и кметът на село Дунавци Ганка Богданова.

Първият демократично избран кмет на община Казанлък Бончо Сарафов връчи наградата на кмета Василка Панайотова – специална грамота и книга, съдържаща архивни документи на Държавна сигурност, свързани с културно-историческото наследство в България.

Председателят на СРС на КТ „Подкрепа“ в Казанлък Цветанка Пискова, също носител на отличието, връчи наградата на Веселин Андреев. Освен грамотата, той получи и книга, в която са цитирани документи за работата на ДС, свързана със спорта и олимпийското движение.

И двамата наградени кметове благодариха за оказаната чест и споделиха, че в своята работа се ръководят от демократичните и общочовешки принципи. Веселин Андреев сподели, че е тясно свързан с КТ „Подкрепа“ още от първите години на създаването на синдиката. Той подчерта още, че в Енина се обръща сериозно внимание на историческите паметници и войнишкият паметник в центъра на селото е реставриран за поколенията напред. Веси Панайотова също акцентира върху работата на кметството в Шипка за облагородяване на населеното място, за обновяване на културно-историческите паметници и съхраняване на родовата памет на града.

Директорът на ЛХМ „Чудомир“ Добрина Матова, където се състоя церемонията по връчване на отличията, подари на двамата кметове книга за Чудомир, съдържаща репродукции на негови картини.