На 1 юли в Художествена галерия -Казанлък, се открива изложбата "Виждам те" на Венцислав Диков. Вернисажът е обявен от 18 до 19 часа в деня, когато светът отбелязва Джулая.

Юлско настроение с платната на един интересен творец обещава Галерията в града на розите.

Венцислав Диков е класически китарист и художник. Роден е 1979 г, в София. Завършил е музикалните академии в София и в Мюнстер, Германия. В областта на изобразителното изкуство се занимава с абстрактна и фигуративна живопис. Има повече от тридесет самостоятелни изложби у нас и в чужбина (Токио, Париж, Берлин, Барселона, Люксембург и др.) Творчеството му се допълва от скулптура, фотография и различни форми на синкретизъм.

Стилът на Венцислав Диков е самобитен. Необятната и загадъчна сфера на човешкото подсъзнание е тема по един или друг начин присъстваща във всичките му творби. Връзката между субект и обект може да бъде толкова дълбока, колкото и между двама души, дори по-дълбока. Диков изследва момента, в който умът предоставя пълна свобода на тялото, момента когато обектите с неясно предназначение, населяващи подсъзнанието, излизат на преден план.

Сами по себе си картините са обекти с неясно предназначение, докато не се свържат с някого.