Казанлъшко сдружение с хуманитарна помощ за нуждаещи се

Сдружение „Бъдеще за децата“ започна раздаването на хуманитарната помощ на деца и семейства от Казанлък и региона от фонд „Обеднени срещу Covid 19”. Средствата в размер на 10 000 лв. бяха използвани за закупуването на трайни хранителни продукти, дезинфектанти, памперси, адаптирани млека, бебешки каши и пюрета.

За да достигнат пакетите до истински нуждаещи се семейства, екипът ни потърси съдействие от Община Казанлък, Дирекция „Социално подпомагане“ и кметовете на населените места. За раздаването на помощите са ангажирани служители на социалните услуги.

Общо 200 семейства ще получат хранителни продукти от първа необходимост, препарати и консумативи за малки деца. Сред тях са потребители на алтернативните социални услуги - Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция за деца с увреждания, Детската къща в с.Горно Черковище и семейства подали заявление за подкрепа към Община Казанлък.

И след края на обявеното извънредно положение, организацията ще фокусира своите усилия в предоставянето на психо-социална подкрепа и осигуряване на храни, лекарства и др., с основна цел да запазим повече семейства, Заедно. Паралелно с това, ще продължаваме да информираме за заболяването COVID- 19 и начините на предпазване.

Фондът е по инициатива на Български дарителски форум, фондация „Америка за България“, Посолството на САЩ в България и Американската търговска камара в България, създаден е цел да подкрепи местни общности в България, пострадали от кризата с коронавируса. До момента набраната в него сума е 945 000 лв.