Казанлъшко присъствие в полицейската хроника за денонощието

Две кражби и един инцидент отчита в своя информационен бюлетин ОД на МВР в Стара Загора за изминалото денонощие. Трите случая са станали в общините Казанлък и Павел баня.

42-годишен мъж е заявил в РУ – Казанлък, че от къщата му в село Кънчево са откраднати 3 велосипеда. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието - двама мъже, на 18 и на 28 години от Крън.

На 15 април 2020 г.47-годишен мъж заявил в полицията в Казанлък, че от къща, намираща се в Крън, е извършена кражба на два електрически удължителя, бормашина, два ъглошлайфа, чанта с инструменти и около 4 кг меден кабел.

На 14 април 2020 г., около 23.30 часа, в РУ – Казанлък, е получено съобщение за сбиване в с. Габарево, община Павел баня. Изпратеният на място полицейски екип е установил, че около 22:30 ч. на същата дата при възникнал скандал, прераснал в сбиване, 28-годишен мъж е нанесъл побой на мъж на 36 години. Пострадалият е транспортиран във ФСМП - Казанлък, където е установено, че е получил фрактура на горната челюст и комоцио. Настанен е за лечение в МБАЛ - Казанлък, без опасност за живота. Извършителят на деянието е задържан за срок до 24 часа.

По последните два случая са образувани досъдебни производства по Наказателния кодекс.