Казанлъшкият шахматист Симеон Дичев отново със злато

Казанлъшкият шахматен талант Симеон Дичев отново е на върха. Момчето, което наесен ще бъде в 4-и клас, спечели купа и златен медал в традиционния турнир за Купа ,,Контур Глобъл", провел се в Раднево през почивните дни. В групата до 10 години Симеон Дичев се пребори със силната конкуренция на деца от цялата страна, спечели 6 от 7 точки и завоюва първото място.

„Симеон е убедително доказателство, как с постоянство и сериозно отношение към тренировките, добрите резултати не закъсняват. Спечеленият за 1-во място велосипед е заслужена награда, която радва всички в клуба”, сподели неговата треньорка и ръководител на ШК „Казанлък 21” Петранка Драганова. За по-малко от месец това са третата купа и третият златен медал за талантливото момче. Първите две купи и медали бяха от турнирите, организирани през месец май от ОДК "Св. Иван Рилски" и от Община Казанлък.

Останалите представители на клуба Константин Смилов, който се състезава също в групата на 10-годишните момчета, спечели 4 точки, а Цветомир Смилов, в групата до 12 години – 2.5 точки.

По същото време, в Приморско, жените състезатели към ШК „Казанлък 21” се бореха за достойно представяне на Държавното първенство. При липсата на спортно щастие и при сериозна конкуренция те заеха 4-то и 5-о място, което отразява техните реални възможности в момента.

За малките възпитаници на клуба предстои около месец и половина усилена работа, тъй като от 17 до 23 август те ще участват в националния турнир за Купа „Морско конче”.

Преди това, от 2 до 7 юли, казанлъшкият отбор по шахмат, воден от FIDE майстора Петранка Драганова, ще участва в Международната учителска спартакиада, която ще се проведе в курорта „Албена”.

Така за казанлъшките шахматисти се очертава доста горещо състезателно лято.