Казанлъшките сеньори – с бронз Дамският отбор на Шахматен клуб „Казанлък 21” се завърна от финала на Държавното отборно първенство в група сеньори с бронзови медали. В състава на отбора бяха легендата на казанлъшкия шах ф.м. Петранка Драганова и к.м. Диана Дякова. Първенството се проведе на 19 и 20 октомври в Червен бряг.

„Беше много тежко състезание, което премина при много силна конкуренция. Четири отбора имаха реални претенции за медалите – сподели след завръщането си от състезанието бронзовата медалистка при сеньорите Петранка Драганова. – Селекцията бе на изключително високо ниво, личаха имената на международен и фиде майстори, както и национални майстори.”

По думите на състезателките от казанлъшкия отбор до последния кръг играта се е развивала много драматично и непредсказуемо. В крайна сметка, последното класиране е едно, в което дуетът Драганова-Дякова печели бронзовото отличие. „Радвам се, че успяхме да влезем в тройката и да поставим името на Казанлък сред първите – сподели още Петранка Драганова. - И след толкова години по състезания и толкова нови поколения в шаха, все още да сме на "картата" на най-добрите.”