Ако искате да се потопите в един истински детски празник, с много песни, танци, с всички цветове на дъгата, с невероятни костюми и истински спектакли, непременно посетете детска градина „Звънче”. Тук традицията е това, което е – всеки празник се почита и отбелязва подобаващо, като в него участват всички, от най-малките възпитаници на детското заведение, до най-големите, които наесен ще бъдат първокласници.
И тази година, казанлъшките „звънчета” отбелязаха идващия голям християнски празник – Възкресение Христово. Всяка една от петте групи в основната сграда на детското заведение се включи в празничната програма. Фантазията на детските учителки бе създала прекрасни горски феи, цветя, малки пиленца с бухнали жълти главички, зелени стръкове тревичка, Слънчо със златна корона, момчета и момичета с народни носии, изобщо приказките и природата си дадоха среща в детска градина „Звънче”. И то в навечерието на един от най-обичаните и почитани християнски празници - Великден.Специален гост на децата бе композиторът Хагйшод Агасян, който ги зарадва с най-новите си песни и с много настроение. Директорът на детската градина Дешка Карагенска, двигател на всички инициативи, които освен празнично настроение и емоции, имат и образователна цел, отправи своите пожелания за здраве и за прекрасен предстоящ празник.


В момента Детска градина номер 15 „Звънче” се посещава от 198 деца в двете сгради – в основната и във филиала в кв. „Изток”. В основаната сграда децата са 138, разпределени в пет групи.