Казанлъшки танцьори спечелиха Голямата награда в  „Път към славата“

Михаела Байчева с награда от национален конкурс за живопис

Балетна формация „Дива Денс” при ОДК "Св. Иван Рилски" се представи отлично в Националния конкурс „Път към славата“ в раздел „Танцово изкуство“. В оспорвана надпревара с над 1000 деца от цялата страна балетът получи Grand Prix в най-голямата възрастова група и покана за международен фестивал "Орфей в Италия".

За първа година формацията участва с групови танци и завоюваните четири първи места й донесоха най-високото отличие на този престижен танцов форум. Дипломи за висок професионализъм получиха ръководителите и хореографи на формацията Теодора Василева и Анаида Дадашова. В надпреварата с ученици от професионални училища Танина Костова е с награда за творчески успехи и за артистичност. Отлично се представи и Веселина Ташева. Диплом за творчески успехи и дебют завоюва Белослава Иванова, а най-малката участничка - Никол Петкова, е с трето място.

Соловите изпълнения получиха покана за международно участие в "Орфей в Италия".

Още една награда за малките таланти от ОДК "Св. Иван Рилски". С престижното първо място за живопис и графика от Национален конкурс-изложба, „Св. Трифон Зарезан-2020”, се завърна от Сунгурларе казанлъшкото момиче Михаела Байчева. Тя е възпитаничка на школа по изобразително изкуство „Живопис” с ръководител Румен Рачев. Михаела донесе в града на розите купа и грамота.