3 златни медала в рамките на няколко дни спечели младият фотограф от Казанлък Пламен Петков. Изгряващата звезда в казанлъшката фотография показва завиден талант и дава заявка за сериозно присъствие във фотографското изкуство не само в родния си град, но и на национално и световно ниво.

Равносметката за Пламен Петков през последната една седмица е повече от впечатляваща. Златен медал във Втория международен фотографски салон в Черна гора, два златни медала в Шестия международен фотосалон в Пловдив, три специални отличия на Международната федерация за фотографско изкуство - FIAP. Така шест кадъра на талантливия казанлъчанин в двата конкурса са избрани за най-добри и са наградени.


В Черна гора със златен медал бе награден фотосът „Ледено хоро”, а специалните отличия на FIAP са за фотографиите „Гневът на Посейдон” и „Мрачно утро”.На Международния фотосалон в Пловдив три кадъра на Пламен са носители на награди. Златните медали спечелиха фотосите „Пътуване във времето” и „Традиции”, а специалното отличие на FIAP е за кадъра „Есен”. В Пловдив Пламен Петков получи и още едно признание – „Български Арт Фото клуб”, в който членува, бе отличен като най-добре представилият клуб се в салона. В 13-ата FIAP Световна купа за клубове 2018 „Български Арт Фото Клуб” спечели и почетното пето място. Това е единственото международно състезание за световната фотографска купа на FIAP за клубове, което само по себе си означава, че е на много високо ниво.

Пламен Петков сериозно снима от близо 2 години. Занимавал се е с фотография много отдавна, но и доста време е прекъснал, преди да хване отново фотоапарата. За тези 2 активни години има участие в 30 международни салона с 200 приети работи и много награди. Все още е в процес на търсене на своето място в богатия диапазон на фотографското изкуство, но определено го привлича природата с нейната красота и загадъчност. Освен с фотография, талантливият казанлъчанин се занимава с рисуване, прави икони и сувенири.