Призът бе присъден на Казанлък в навечерието на Цветница, в 9-то издание на националното изследване за най-добър град за живеене в България, организирано от Дарик радио и вестник "24 часа". От Пресцентъра на Община Казанлък съобщиха за номинацията, като уточняват, че призът е връчен на кмета на Община Казанлък от министъра т на околната среда и водите Ивелина Василева.
Повече от 30 милиона лева са вложени в изграждането на екологична инфраструктура, реализирани са значими проекти, които са свързани с обезпечаването на качествени услуги – водоснабдяване и канализация, пречистване на отпадъчните води и третиране на отпадъците по най-съвременен и екологичен начин, е мотивът за приза, връчен на общината.
По време на церемонията Галина Стоянова е сподели отличието за най-зелен град с колегата си Николай Чалъков – Управител на Общинското предприятие. За по-качествения живот на жителите на Общината той полага усилия вече близо 15 години, като преди настоящия си пост той е ръководил Звеното по сметосъбиране и озеленяване.
Националното изследване на „Дарик радио“ и вестник „24 часа“ обединява оценките на аудиторията в търсене на най-добрия град за живеене у нас по 31 критерия за 27-те областни града.
Извън големите награди, двете медии проследяват мненията на своите слушатели и читатели в още пет категории, първата от които е „Зелен град“. От общо 265 общини, Казанлък и Поморие са единствените по-малки, отличени с призове.