Иконите ще бъдат представени и в четирите казанлъшки храма

На 9 септември 2019 г. от 16,00 часа кортежът с Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна, отпътува от храм „Св. Троица“ в Стара Загора за храм „Св. Успение Богородично“ в Казанлък. Тяхното посрещане в града ще стане до пл. „Севтополис“ – на „Лъвовата чешма“, откъдето ще тръгне литийното шествие към храм „Успение Богородично“ (зад Универсалния магазин), съобщава Старозагорската света митрополия.

Предвидено е в 17.00 часа двете чудотворни икони на Света Богородица да бъдат в храм „Св. Успение Богородично“ и да се извърши вечерно богослужение.

На 12 септември след Утринно богослужение и Света Божествена литургия, от 16.30 часа с кортеж чудотворните икони ще бъдат преместени в храм „Свети Йоан Предтеча” (зад Пощата), където след посрещането им в 17.00 часа също ще бъде отслужено вечерно богослужение.

На 14 септември от 16.30 часа Чудотворните икони на Пресвета Богородица „Скоропослушница“ и Пресвета Богородица „Касперовска“ от гр. Ананиев – Украйна, отпътува от храм „Св. Йоан Предтеча“ за храм „Св. Пророк Илия“ (кв. „Кулата”) в Казанлък. Тук иконите ще останат до следващия ден, 15 септември, откъдето също в 16.30 часа ще бъдат пренесени в храм „Света Троица” в града. Ще бъдат извършени същите ритуали по тяхното посрещане.

Двете чудотворни икони ще останат в храм „Света Троица” до 18 септември, когато в 16.00 часа кортежът с тях ще отпътува за храм „Рождество Богородично” в Павел баня.