Легендарният филм "Коса", разказващ историята на Клод Буковски, който пристига в Ню Йорк, за да постъпи в армията и попада в света на група от хипита с красивото богаташко момиче Шийла, изигран в песни и танци изправи на крака и дълго бе аплодиран от публиката в ДК „Арсенал“ Казанлък, където гастролира Държавната опера в Пловдив.
Култовият филм на режисьора Милош Форман от средата на 70-те години на миналия век, но в песни бе пресъздаден от млади и талантливи изпълнители, предложили на казанлъшката публика своята сценична версия на култовия мюзикъл.
Очарователно, красиво, стилно, невероятно, прекрасно, пъстро, дръзко, зареждащо, интелигентно, бяха определенията на казанлъчани след края на мюзикъла.Режисьор на музикалната феерия е Георги Динев, който мотивира избора на колектива на Пловдивската опера за „Коса“ с многото съвпадения и аналогии на днешното време, в което живеем, с времето, в което са живели героите на култовия за епохата на хипитата филм.


Диригент на оркестъра е талантливият Константин Добройков, който дирижира и „Исус Христос, Суперзвезда“, а хореограф Анна Пампулова. Над 30 са били младите певци и актьори, явили се на кастиг за мюзъкъла, който покорява вече няколко седмици поред сцените на България.
Ролите на Клод Буковски, Бъргър, Улф, Шийла, Рони и цялата плеяда от любими герои от "Коса" изпълняват актьорите Радослав Владимиров и Стелиан Радев, който е с номинации за Икар и Аскеер 2016 за изгряваща звезда, както и певците Радостин Василев, участник в „Игра на хорове“ в Шоуто на Слави, Едит Унджиян, вокал на Биг Бенд Пловдив, Маги Джанаварова, участничка от Мюзик Айдъл, Мартин Костадинов, Весела Делчева и други.Мюзикъла „Коса“ започва с интервюто на легендарния Джон савич от филам пред журналистиката от „Панорама“ Катя Тодорова. Като подарък на съдбата актьорите приемат приятното съвпадение, че премиерата на мюзикъла в Пловдив се случва точно в месеца, когато героят на Милош Форман гостува в бългаиря през март, като специален гост на тазгодишното издание на „София Филм Фест“.

Галерията от снимки от спектакъла „Коса“ може да видите тук:


http://www.zakazanlak.bg/kazanlak-v-snimki/16052017-myuzikl-kosa-199