Казанлъчанката Адриана Тенева е предложена за  секретар на РИК


Казанлъшкият адвокат Адриана Тенева е предложена за секретар на Старозагорската Районната избирателна комисия. Това стана днес в Областна администрация - Стара Загора, на проведените публични консултации за определяне състава на РИК във връзка с подготовката и провеждането на изборите за 44-то Народно събрание. Адвокат Адриана Тенева е предложена от „БСП - Лява България”.

В продължение на няколко години Тенева работеше като юрисконсулт в Община Казанлък, заемаше и длъжността началник на общинския правен отдел, където се ползваше с уважението на своите колеги и на общинска администрация. В момента е адвокат в Казанлък.В консултациите днес участваха упълномощени представители на ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП - Лява България”, ПП ДПС, Коалиция „Реформаторски блок”, Коалиция „Патриотичен фронт”, Коалиция „България без цензура”, ПП „Атака”, Коалиция АБВ.


От името на ПП ГЕРБ Емил Христов предложи за председател на РИК Теодора Крумова.

За зам.-председатели на РИК постъпиха три предложения. От коалиция „Реформаторски блок” бе предложена Татяна Чанкова. От Коалиция „Патриотичен фронт” – Десислава Кънева, от ДПС – Междну Халид. Тъй като местата, определени за зам.-председател на РИК-Стара Загора, са две, политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие.

Областният управител инж. Георги Ранов ще изпрати предложенията заедно с всички документи, до ЦИК, която ще определи окончателния състав на РИК-Стара Загора. Парламентарните избори са насрочени за 26 март 2017 година.