Изложба живопис на Нено Бакалски

На 21 септември в 18,00 ч. във фоайето на Държавна опера-Стара Загора ще бъде открита Юбилейна ретроспективна изложба живопис на известния художник Нено Бакалски.
„Изкуството изпитва остра потребност от публика, зрители и слушатели от любители изпълнени с любов, готови да съпреживеят усещанията в храма на творчеството. Изкуството, може да се усети и почувства, но не и да се проумее. То е като духа, който търси своето признание като фактор на живота. Картината е молитва от форми намерила чувствата, багрите и усещанията на бога в себе си. Вечният дух, който търси по своя вътрешна потребност своите собствени ,композиции ,изразни средства и багри.
Картината е само онова, което художникът действително носи в своята уникална душа и което тя му разкрива.
Картината е и онази част от душата, която искаш да споделиш с другите човешки души .
Тя ще понятна и красива когато докосне струните на вашия дух. Тя е и Любов.
Всъщност всеки търси своята картина- търси да види собствения си идеал за красота, субективен и подложен на влиянието на времето, промените, причините и следствията, усещанията и чувствата.

Да продължим да търсим съвършенството и любовта заедно”. Това е посланието на художника Ненчо Динев Бакалски – НЕНО.

Роден е на 22.09.1963 гр. Стара Загора. Твори и експериментира в областта на изящните, пластичните изкуства, дизайна и в авангарда.
Представил е 24 самостоятелни изложби. От 1985 г. участия в Общи и Национални художествени изложби в страната и чужбина. Негови творби са притежание на фонд "13 века БЪЛГАРИЯ”, държавни и обществени организации, фондации, галерии,частни колекции в страната и чужбина.