31 точки са включени в дневния ред (четири от тях са питания на общинските съветници) на първото заседание на 29 февруари, на Общинския съвет в Казанлък, което започва от 9,30 часа в зала „Инфра“.
Сред тях са създаването на временна комисия за подбора на кандидатите за длъжността обществен посредник, както и за одобряването на критериите за техния подбор. В предложението комисията ще бъде в състав петима общински съветници, двама представители от нестопански организации в общината и двама представители на медии от Казанлък. Кандидатите за длъжността общински омбудсман ще могат да подадат заявления в 14-дневен срок, след приемането на решението. Комисията пък ще трябва да се произнесе в едномесечен срок, след приемането на документа.
Съветът ще разгледа и отдаването на пасища, мери и ливади от общинския поземлен фонд на животновъдите от района, като свободните за отдаване под наем за тази цел площи са над 10 000 декара.
Съветниците ще приемат отчета за работата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни на територията на Община Казанлък за 2023 година.
Останалите точки от дневния ред са свързани с промени при разпореждането и стопанисването на различни общински имоти.