Новият герой в кампанията на Община Казанлък "Аз успях - можеш и ти" е 29-годишният специалист IT-специалист Младен Желев.Той е роден и израснал в град Казанлък. Смята за своя мисия да бъде част и да подкрепя IT-екосистемата.

Първият му досег до компютрите е на 9 години, а на 14 вече създава базови уеб сайтове и апликации. „Завършил съм Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък, като по време на обучението си съм участвал в редица национални IT-олимпиади. Те ме мотивираха да уча и експериментирам все повече в тази сфера“, разказва за себе си Младен.

Докато учи висше образование, паралелно започва работа в различни големи компании, преминавайки от ниски до високи нива в професионалната йерархия. „Това ме научи на предприемачество, лидерство, бизнес логика и социална отговорност“, оценява опита си Младен Желев. „На базата на знания, натрупани до момента, въпреки че бях едва на 24 години, основах първата си компания – ITBP. Като всяко начало, така и това не беше от лесните. След около година предприема и първата смела крачка – напуска основната си работа, създава скромен офис, с две бюра и двама души основен екип. „Разбира се, отново труден период, но не се отказах. Последваха пет години на бурно развитие, имахме предизвикателни и интересни моменти. Екипът ни, освен, че се увеличи в пъти, непрестанно развива своите умения, което накара редица големи компании да ни се доверят в разработката на техните софтуерни продукти - споделя новият герой в общинската инициатива. - Към момента мога да се похваля, че нашият екип е изграден изцяло от млади и амбициозни хора от град Казанлък, които са решили да останат тук и да развиват своята професионална кариера в нашия град. През последната година успешно си партнираме с обучителни организации от региона и искаме да предизвикаме още по-голям интерес на младите, които искат да бъдат част от IT екосистемата.“.

Младият IT мениджър откроява като една от големите цели на неговия екип за 2023 г. откриването на собствена академия за програмисти в родния град: „През последните години виждаме добре подготвени кадри на теория, но с липсваща практика, което е пречка за стартиране на кариерата им“, посочва той. „Не искаме да ги изпращаме в София. Мисията на нашата фирма е да направим Казанлък знаков на картата в IT-индустрията. Знаем, че това ще отнеме време, но вярваме, че ще го направим, крачка по крачка“, заявява уверено Младен Желев.

Като рецепта за успех той посочва мотивацията и подкрепата от семейството и близките хора: „През годините животът ми показа, че за да си успешен, то на първо място трябва да вярваш в себе си, във възможностите си и да си постоянен в това, което правиш. Благодарен съм, че от малък моите родители са изградили в мен силен характер и са ми показали, че трябва да се боря за целите си и да не се отказвам лесно. Благодарен съм и на моята съпруга, която е плътно зад мен във всички моменти и е моята „дясна ръка“. Призивът, който иска да остави с участието си в инициативата на Община Казанлък е: „Бъдете упорити и последователни в това, което искате да постигнете! С малки и постоянни крачки се постигат големите успехи. Ето защо избрах за свое мото в кампанията „Успешното IT кариерно развитие е възможно и в Казанлък!“.