Интересно кътче за отдих са си спретнали работещите в цех 510 на Завод 5 в „Арсенал“. С общи усилия са си пригодили уютно място за почивка, както и кът за цехови постижения и цехова история. Не липсва и приятна доза чувство за хумор, като собственоръчно изработената табела „Зло куче“ - с елегантна вметка, че е Розовско.
В къта за отдих, който се намира в дъното на големия и като площ, и като персонал от 370 души цех, усетът за красиво намигане към живота и много старание са вложили всички работещи в цеха: усещането за двор и природа е уникално под покрива на големия корпус - с пластмасовата асма, цветя, плетени пердета и дори битов кът.
Всеки е вложил и нещо от себе си, участвал е с труда си и идеите си.


И десет минути на такова място са добър релакс, казват работещите в цеха, за които красивият кът е едно от нещата, които сплотяват огромния колектив.
Не е лесно и за началника Динко Кънев, който, освен, че отговаря за цялостната работа в цеха, има и други ангажименти: да е старателен колежанин и баща за пример на студент и бъдещ такъв.


В колектива на цеха са общо 5-ма колежани в открития Технически колеж в Казанлък, като повечето са второкурсници.
Работата в цеха, основно на програмни машини - стругове и фрези, е нещото, което много помага и в обучението, категоричен е Динко Колев, за когото фактът, че работи основно с млади хора, е част от удоволствието и голямата отговорност като началник.

Примерът на 510 в Завод 5 е заразителен.


След тях на още няколко места в огромния корпус на завода вече са подети подобни почини.
С ретро носталгия към онова време и грижливо отношение към историята е и своеобразният соцкът на монтажниците от цех 142 на Завод 5 с бригаден ръководител Тенчо Цанев и началник цех Кънчо Добрев.


Някогашният цех за монтаж на универсални фрези сега събира монтажници за тях – те се грижат за изправността на над 250 универсални фрези, които са в експлоатация на територията на дружеството.


Освен с ретро соцкъта си, монтажниците на Кънчо Добрев се гордеят и със специалния Сертификат за качество, който имат - мярка и печат за тяхната работа.


„Историята трябва да се надгражда“, казват дяволито монтажниците.
Ретро-кътът им е и част от чисто мъжките задявки и препирни тогава, когато работата не е на макс и възпитателно средство за младоци, започнали работа при тях.