Хайде на баня! Отваря врати обновената в Овощник


В петък, 24 февруари, официално ще заработи изцяло обновената баня до село Овощник. В нея допълнително са изградени 4 семейни кабини, джакузи за двама и инфрачервена сауна за двама.


Минералната баня ще работи от 9 до 18 часа всеки ден. Цените за един час ползване са съответно – входът е 3 лева, семейната кабина с вана и душ - 12 лева. Джакузито за двама е на цена 20 лева, а сауната за двама ще се ползва срещу 10 лева.Входът за банята остава разделен на мъжки и женски помещения, с монтирани по 12 душа, а допълнителните услуги са обособени в отделно крило.
Наемателят на обекта „Вени – М“ ООД е вложил в обновителните дейности повече от 120 000 лв. Той бе избран, след спечелен конкурс за отдаване под наем на Минералната баня в Овощник за 10 години, съгласно Решение № 258 / 07.09.2016 г. на Общинския съвет - Казанлък.


Това стана възможно след изваждането на банята от активите общинското дружество „Хигиенни и битови услуги“ ЕООД и преминаването й към стопанисване от Общината, което бе решено с гласуване на общинските съветници през юни, миналата година.


Изградени през 30-те на миналия век, помещенията на банята не бяха обновявани и не се стопанисваха добре, което я превръщаше във все по-непривлекателно място, въпреки че е снабдена с минерална вода. През последните години на 8 април, по време на ромския празник, Общината организираше безплатно къпане на жители на ромския квартал.


Въпреки, че остават довършителни работи по фасадата на сградата, което ще бъде направено през пролетта, наемателите на минералната баня са готови да посрещнат първите посетители този петък.