Очакваните добри резултати постигат, в горещото и творческо лято, децата от клуб "Светлини пред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски". Децата и младежите продължават да работят по романите, конкурсите и клиповете.

Редактирана и готова е приказката в стихове на по-малките светлинки. Тя ще участва в проект за набиране на средства в yatoto.com, а през това време екипът ще работи по странирането на книгата и завършването на нейната корица. Напреднаха и редакциите по трета, последна част от романа "Аурелион - вечният баланс". Романът, който е най-сериозният и мащабен продукт на клуба, ще участва и в проект за издаване на английски език.
Почивката по програма "Хайде да творим заедно", също роди много творчество и идеи. Светлинките покориха за пореден път връх Мусала, снимаха няколко клипа и написаха множество произведения за предстоящите конкурси.
Продължава и съвместната работа с децата от лятната академия при библиотека "Искра", с които светлинките заснеха два чудесни клипа.
Един от най-гледаните визуални продукти се оказа "Ресоциализация", посветен на вредата от зависимостта от социалните мрежи. Главната героиня в него е чудесната Фая Гератлиева на 5 год.
Творческият заряд не напуска светлинките и въпреки добре свършената работа, те продължават да се вдъхновяват от нови идеи и проекти.