Сериозен интерес към „Арсенал“ на Международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус”, чието шестнадесето издание се проведе от 5 до 8 юни 2024 година в Пловдив, отбелязват представителите на най-мощната компания в сферата на отбранителната индустрия у нас. Тази година изложението се отличава с голяма посещаемост от страна на български фирми, структури и организации в областта на отбраната и на чуждестранни делегации и представители на бизнеса.

„Изключително приятно съм изненадан от големия интерес към самото изложение както от българска страна, така и от страна на компании и официални делегации от чужбина“, каза Илиян Загорчев, търговски директор на „Арсенал – 2000“ АД. По думите му, трите дни на изложението са били наситени с ползотворни разговори на представителите на „Арсенал“ с досегашни и с нови партньори на дружеството. В поредицата интересни срещи се откроява и тази с делегацията, водена от г-жа Стейси Къмингс, генерален мениджър на NSPA. „Надяваме се, че проведените разговори и направените контакти ще доведат до дългосрочни бизнес взаимоотношения“, смята г-н Илиян Загорчев.

Според специалисти, посетили изложението „Хемус ‘2024“, прави впечатление широкото участие на чуждестранни фирми и проявеният интерес към фирмите изложители, членки на Сдружение „Българска отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“, в което основно място заема „Арсенал“.

Специализираната международна изложба за отбранителна техника „ХЕМУС” е създадена през 1995 година и се провежда веднъж на две години. През 2024-а изложението бележи значителен ръст както на участници, така и на посетители от България и света.