На 1 август от 18.00 часа Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък ще поднесе поредната си приятна изненада за почитателите на стойностното изкуство. Открива се изложбата от фотографии на Гаро Кешишян. Организаторите допълват красивите мигове на вернисажа с още една изненада - разговор със самия автор.

Събитието се осъществява със съдействието на Фондация “Серджо Поджанела” – Италия, и Галерия SYNTHESIS/Фотосинтезис арт център по покана на Музея на фотографията в Казанлък.

Почти 30 години Гаро Кешишян е във фотографското изкуство. Той е минал през всичките му значими прояви у нас и е получил най-високите отличия. Участвал е в престижните форуми на фотографията в почти всички страни на Европа, в САЩ и Канада. Донесъл е награди от Франция и Япония. Показал е свои самостоятелни изложби в Ла Рошел и Арл – Франция, в Лечестър – Великобритания, в Будапеща, Токио, Хюстън, Лос Анжелис, Ню Йорк, Копенхаген, Венеция. Отдавна той е сред големите във фотографията.

“По-добре да изхвърлиш нещо полухубаво, отколкото да запазиш нещо полулошо”, твърди авторът на изложбата. Вероятно този лично формулиран принцип, който Гаро Кешишян изповядва в работата и изкуството си, го е довел до неговия изключителен професионализъм като художник. Това обяснява почти “маниакалната” му взискателност към създаването и изработването на фотографиите, непонятното за мен пренебрежение към собствени и то чудесни творби или твърдението му, че едно от най- трудните неща за него е да направи истински добро копие.”