Авторска изложба на Елена Масларова и Иван Масларов със заглавие "Контрасти от крайбрежието" ще бъде открита на 27 септември 2017 година от 18.00 часа, в Музея на фотографията в Казанлък.


"Италия. Това е върховното усещане от аромат и вкусове. Домати, моцарела и босилек – Италия е мястото, което милиони пътешественици откриват всеки ден. Снимането там е повече от удоволствие. Докато се разхождаш из тесните улички скрити в почти всеки град или селце, се озоваваш постоянно в нови светове - споделят двамата автори за своето фотоприключение на Ботуша. - Един незабравим подарък ни отведе на амалфийското крайбрежие преди година. 7 дни преминаха като 7 часа, неусетно и бързо. Остана ни споменът за аромат на жасмин и лимони, както и снимки, които да окачим на попрепълнената си стена у дома."

Обективът на фотографите вижда Амалфийското крайбрежие като абстракция от контрасти, може би това се дължи на черно-белия им поглед. Това е причината да изберат да използват максимално техниките за снимане както при класическа черно-бяла лентова фотография – като начин на композиране и симулация на цветни фотофилтри.
Девизът на двамата майстори на обектива е: “Фотографията не е само на височината на очите”.