Сдружение „Бъдеще за децата” събра 1001,00 лв. от "ДОБРОволческа Коледа за Диан Костов". В рамките на два дни – 4 и 5 декември, местната организация проведе Коледен базар „Hand made за кауза” на площад "Севтополис". От сдружението обявиха, че има и още Коледни подаръчета и картички за хората, които имат желание, но не успяха да се включат в инициативата предните два дни. Малкия базар ще е масичка във фоайето на сградата, където се помещава сдружение на ул. „Войнишка” 25, и всеки желаещ, може да заповяда и да подкрепи кампанията.

В Доброволческа Коледа за Диан Костов се включиха ученици, учители, директори, родители и много приятели от СОУ „Екзарх Антим I” гр. Казанлък, Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в града, ПГ „Иван Хаджиенов” гр. Казанлък, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Ръжена, ЦДГ „Синчец” село Копринка, ЦДГ №15 „Звънче” гр. Казанлък, ОДЗ №18 „Пчелица” гр. Казанлък и филиал в с. Бузовград, ЦДГ №9 „Слънчице” гр. Казанлък, ЦДГ „Дружба” село Александрово, общ. Павел Баня, ОДЗ № 6 „Еделвайс”, Дневен център за деца с увреждания гр. Рудозем, Дневен център за деца/възрастни с увреждания гр. Казанлък, ЦДГ №1 „Здравец” гр. Казанлък, Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Казанлък.

В рамките на един месец в Сдружението пристигнаха стотици коледни украшения и сувенири, картички и украса за елха сътворени с много любов от детски ръчички. Всички те бяха събрани на една маса на площад „Севтополис” и предложени на казанлъчани в рамките на благотворителния базар „Hand made за кауза.

Средствата, Сдружение ”Бъдеще за децата” ще дари за личната кауза на Диан Костов. 28-годишният младеж от Казанлък се нуждае от спешна операция на двете тазобедрени стави и подмяната им с изкуствени имплантa, които ще бъдат изработени по поръчка, така че да съответстват на неговата костна структура. Цената на двата индивидуални, поръчкови импланта е около 24 000 лева. Диан страда от костно-ставно заболяване и от няколко месеца с голяма болка, може да направи само няколко стъпки, с две патерици.