Районната колегия на Българския лекарски съюз в Стара Загора връчи своите традиционни награди по случай 19 октомври - Деня на българския лекар с покровител Свети Йоан Рилски

Дали пък Община Казанлък няма да учреди награда за казанлъшки лекари, които заслужават нашето признание?!

За Мениджър на годината Старозагорската лекарска колегия избра д-р Славка Йорданова, специалист по детски болести и здравен мениджмънт, дългогодишен директор на Районната здравна каса в Стара Загора. За лекар на годината на регионално ниво колегията избра и връчи своето отличие на д-р Бистра Стефанов, дългогодишен специалист пулмолог, началник-отделение в УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“ АД.

За дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на професията признанието заслужено отиде при д-р Анка Бенова, специалист ендокринолог.
Единодушно колегията присъди наградата си за принос за развитие и прилагане на иновативни медицински техники на екипа на Отделението по инвазивна кардиология при МБАЛ „Тракия“ с ръководител д-р Борислав Борисов, началник-отделение „Кардиология, инвазивен сектор, електрофизиология“ в Болница „Тракия“-Стара Загора.

Призът за млад лекар под наслов „Ти си нашето бъдеще“ бе връчен на д-р Георги Ангелов Минков, специалист хирургия в УМБАЛ „Проф. Ст. Киркович“ АД.

Старозагорската лекарска кобегия номинира за отличието „Лекар на годината" на национално ниво д-р Мария Тодорова - Щилиянова, дългогодишен ръководител на Районен център по трансфузионна хематология - Стара Загора.

И в тази информационна поредица, в която странно по каква традиция липсват имена на казанлъшки лекари, има място за една идея. Община Казанлък да учреди своя, местна, награда за лекари, работещи на територията на общината, които вършат своята работа с професионализъм и всеотдайност, с истинска грижа за хората и с достойнство, въпреки недотам подреденото ни здравеопазване. И до казанлъшките учители, културни деятели, спортисти, които всяка година отличаваме по различни празници, е редно да поставим и заслужили лекари.