Детските спектакли почти изцяло заемат ноемврийския театрален афиш в Казанлък. За възрастните е отредено само едно представление, познатото заглавие „Часът на твоето мълчание“ ще бъде представено на сцена на Културен център „Алиолувата къща“, на 9 ноември от 19 часа. Останалите представления ще бъдат играни на сцена „Любомир Кабакчиев“, всички започват в 18 часа.
На 3 ноември казанлъшките театрали ще представят забавната история – „Змеят и принцесите“
„Приказка за светофара“ ще покажат на 10 ноември Олена Шидерова и Димитър Гавраилов, а режисьор на пиесата е Жулиета Костова.
Сюжетът е пътешествие за деца по правилата на уличното движение, в което познатите приказни герои и изненадващите ситуации се превръщат в приключение за детския зрител, преживяно заедно с актьорите от Театър „Любомир Кабакчиев”. Спектакълът с лекота обучава, напътства, преподава и възпитава, създава умения и провокира адекватни реакции от страна на детето в бъдещите му ситуации на реален участник в уличното движение. Участвайки пряко в развитието на сюжета, децата по време на спектакъла сами стигат до полезната поука с помощта на неочакваната развръзка. Тематичните песни и изобилието на комични ситуации радват неудържимо детската публика.
Скъпи деца, улицата крие опасности, които само знанието може да пребори! – напомнят театралите.
Спектакълът е подходящ за ученици в началния курс на образование.
На 17 и 24 ноември театралите отново ще покажат две детски пиеси, по класическите приказки на братя Грим – „Спящата красавица“ и „Жабокът принц“.