"Църква за вълци" показва съвременните Гераци на казанлъшка сцена


"Църква за вълци” е постановка на Драматичен театър Ловеч, която ще бъде представена на сцената на Военния клуб в Казанлък на 9 февруари от 19 часа. Пиесата е написана от Петър Анастасов през 90-те години на миналия век и разказва историята на съвременните Гераци, една фамилия, раздирана от имуществено-морални противоречия. В центъра на постановката е образът на майката и нейният грях.


На зрителите предстои уникална среща с драматургията, в която майката не е издигната на пиедестал, а на показ е изваден един голям неин грях, който в крайна сметка се превръща във въпрос – грях ли е цял живот да живееш с един мъж, а да обичаш друг?


Петър Анастасов е автор на много поетични книги и пиеси, поставени на националните театрални сцени от 1985 г. насам. Първата му пиеса е „Обещай ми светло минало”, а последната – „Църква за вълци”. Петър Анастасов е дългогодишен директор на издателство „Хр. Г. Данов”. Стиховете му са превеждани на много езици. Носител е на престижни награди за поезия и драматургия.