Общинският съвет в Казанлък прие годишния финансов отчет на фондация „Чудомир“. Тази година, след две годишно прекъсване, заради пандемията, макар и с по-малък бюджет „Чудомировите празници“ предлагат богата и разнообразна програма.
Те ще бъдат открити на 25 март, с изпълнения на победителите в „Гласът на България 2021“ Донко Марков и Петя Панева. За 53-ти път ще бъде връчена наградата „Чудомир“ за къс хумористичен разказ, поредица изложби за големи и малки, включително „Чудомирчета“ и „Малките нашенци“, изложби на картини на Мара Чорбаджийска и Иван Милев, плюс „Училище за карикатури“ с Николай Фитков и Дечко Николов, което вече има петгодишна история, са част от арт събитията.
В дните на „Чудомировите празници“ ще бъдат представени пет книги и шест театрални постановки, включени са и различни концерти на различни изпълнители. Официалното закриване е на 1 април.
Борис Кърчев от Фондация „Чудомир“ изрази надежда, че всички граждани и гости на община Казанлък ще намерят своите събития в календара и програмата на „Чудомирови празници 2022“.