Четирима треньори поемат децата в Клуба по плувни спортове „Антим Спорт“

Четирима треньори ще работят с децата на Казанлък, които са избрали плуването за свой спорт. Това обяви Севдалина Карабоюкова, председател на Клуба по плувни спортове „Антим Спорт“. Клубът официално стана член на Българската федерация по плувни спортове от 3 февруари 2022 г.

Начело на треньорския състав е Иван Попов, треньор по плуване с дългогодишен опит. От 2021 година Попов е треньор на националния отбор по триатлон. Съставът се допълва от Радослава Иванова, Дончо Дончев и Веселин Орешков. Те са треньорите и инструкторите, които насърчават безопастността във водата, изграждат навици, дават напътствия, насочват плувците към отлични постижения в басейна. Те споделят с възпитаниците си своя опит и практика, за да изградят у тях умения, които ще ги направят успешни, както в басейна, така и извън него.

От самото отваряне на басейна „Антим Спорт“ през 2019 г., след неговото основно ремонтиране и цялостно обновление, екипът работи в посока да бъде създаден Клуб по плувни спортове в Казанлък. Това вече е факт, а усмихнатите детски лица, които с желание се занимават със синия спорт, е доказателство за успешния път, по който се върви. Скоро Клубът ще има и собствен сайт, „който възнамеряваме да напълним с успехи и усмихнати лица, защото плуването е може би най-приятното и комфортно преживяване като спорт, който носи здраве и безброй позитиви!“, казват от „Антим Спорт“ и смело реализират целите си в името на здравето и хармоничното развитие на казанлъшките малки и по-големи жители.