Футболен клуб „Розова долина”, воден от треньора Александър Георгиев, победи тима на „Гигант”- Съединение в зоналния финал от турнира за Купата на България.

С тази си победа момчета от Казанлък успяха да доведат на стадион „Севтополис” професионалния отбор на „Черно море” - Варна, воден от легендарния Георги Иванов-Гонзо.

„Розите” победиха „Гигант" с 2:0 на неутрален терен в Чирпан. Футболистите на "Розова долина" тотално надиграха съперника си, като резултатът можеше да е още по-голям.

След перфектен извеждащ пас от страна на опитния Емил Рачев, Кристиян Петров излезе сам срещу вратаря и успя да открие резултата.

Вторият гол падна, след като Димитър Вакавлиев проби по крилото отляво и извади топката на Ахмед Фаиков. Играчът с номер 8 с прецизен удар с левия крак покачи резултата на 2:0 и така осигури продължаването на отбора в турнира за Купата на България

Мачът срещу "Черно море" ще се играе на 21 септември от 16:00 часа.

В събота, 17 септември от 17:00 часа „Розите“ ще домакинстват на отбора на „Верея II” - Стара Загора, в мач от Седмия кръг от първенството на Югоизточна трета лига.