Челен сблъсък, отново пияни и дрогирани шофьори на пътя

На 17 октомври, при маневра „завой наляво“ 67-годишен гражданин не дава предимство и неговия автомобил „Опел“ се сблъсква челно с движещият се с предимство автомобил „Хонда“, каран от 45-годишен мъж в района на надлеза „Катекс“. В резултат на челния сблъсък 32-годишна жена е получила фрактура на лявата ръка. Тя била в „Хондата“, от лявата страна на водача, който се е движел с предимство. Тримата участници в инцидента са били откарани във филиала на „Спешна помощ“, където им е оказана медицинска помощ.

На 18-и октомври в Полицията в Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3, от Наказателния кодекс, срещу 20-годишен мъж. Той е спрян в малките часове на площад „Севтополис“. Младежът е управлявал своя автомобил „БМВ“ след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа.

Започнато е и бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1, от Наказателния кодекс, срещу 47-годишен мъж, за който е установено, че е карал без книжка и след употреба на алкохол, установени са 1,2 промила алкохол в кръвта му. Той също е задържан за едно денонощие. Нарушителят е проверен на 17 октомври в района на село Конаре, Гурковско.