С 30 гласа „за“ бюджетът на Община Казанлък за 2017 година днес бе приет на второ четене на редовното заседание на Общинския съвет. Четирима гласуваха против – това са съветниците от групата „БСП-Лява България“, един се въздържа, също от групата на БСП, останалите общински съветници подкрепиха основния финансов документ на Общината за тази година.

Не бяха приети две допълнително внесени между първо и второ четене предложения от обществения посредник Гинка Щерева - за асфалтиране на ул. "Средна гора", и за финансово подпомагане на планинското автомобилно състезание "Шипка - Дамасцена".


Общинският съветник от ГЕРБ Иван Гитев направи изказване в подкрепа на бюджета, като завърши с думите, че групата съветници от ГЕРБ подкрепят бюджета. „За случването на нещата трябва много труд и старание, а малкото плюнка ще оставим на БСП“. Веднага след него думата взе Пламен Караджов, председател на групата съветници от „БСП-Лява България“. Той подчерта, че „БСП изказа предложение за общо направление на бюджета, а не подскоци. Няма никаква прозрачност, никакви цифри за здравеопазването... Докога ще се оправдаваме с минали мандати?!“

Без повече изказвания, общинските съветници преминаха към гласуване, като 30-те гласа „за“ бяха предостатъчни, за да стане факт бюджетът за 2017 година.
Общият му размер за тази година е 46 924 945 лева. Инвестиционната програма ще се изпълнява във финансовите рамки от 7 044 546 лева.