Подарък към бъдещите първокласници и все още настоящи възпитаници на детската градина „Буратино“, намираща се на територията на „Арсенал“ –Казанлък отправиха порасналите вече и научили буквите първолаци от Основното училище „Свети Климент Охридски“ в град Крън. С много танци, стихове и песни, можещите вече да четат демонстрираха магията на училището и какво са научили през първата си година в училище на бъдещите първокласниции скорошни абитуриенти от забавачницата „Буратино“.
Приятелският жест на възпитаниците на училището в Крън бе първият и постави началото на съвместно партньорство между училището и фирмената детска градина.
„Букволандия“ откри Пипи Дългото Чорапче от Крън, за да продължи със Слънчо и други герои от любими приказки на децата.30 са настоящите възпитаници на детска градина „Буратино“, които наесен ще са в първи клас. Балът на малките абитуриенти е на 29 май в ресторант „Зорница“, съобщи Стефка Иванова,която заедно с Виделина Мандева ще трябва да се разделят със своите възпитаници в края на май и да посрещнат наесен нови 30 малчугана в „Буратино“.
Сред бъдещите първокласници от детската градина е и 6 годишната Моника Митева, която е избрана да представи забавачницата в за малки казанлъшки Принцеси на розата.
Специално за сайта zakazanlak.bg бъдещата първокласничка сподели, че все още няма готова рокля за голямото си представяне пред публика, но вече е записана в първи клас в ОУ „ Паисий Хилендарски“.


на сн: Моника Митева


Преди да се разделят с любимата си детска градина, бъдещите първолаци от „Буратино“ ще прекарат един незабравим ден в София. На 19 май заедно със своите родители ще посетят Националния- природонаучен музей.


Краят на тази учебна година за децата от Арсеналската детска градина е повече от успешен, сподели Стефка Ганчева- дирекотр на детското заведение. Двама възпитаника на градината са лауреати от тазгодишния конкурс „Чудомириада“ – Рая Мария Хаджитанева и Тиана Маркович.
6 годишната Тиана е носител и на трета награда от Национален конкурс за рисунка, а само преди броени дни подари своя лична рисунка на един от българските интелектуалци- емблеми на времето ни, академик Антон Дончев.

на снимката: Тиана с академик Антон Дончев