Дългогодишният арсеналски кадър Тончо Нейчев, който спечели бронзов медал в късата дистанция на Европейското първенство по ски ориентиране в Чепеларе, в групата на ветераните, се включи в надпреварата и на дългата дистанция. За неговото участие днес съобщи Христо Ангелов, председател на казанлъшкия Спортен клуб по ориентиране „Орлово гнездо – 1957“, чийто член е бронзовият медалист. „Той е най-добрият казанлъшки състезател в ски-ориентирането“, каза още Христо Ангелов. На 4 януари 2022 г. Тончо навърши 70 години и се състезава в тази възрастова група. При 60-годишните Казанлък също има свой представител – Милко Станев, а във възрастовата група на 65 се състезава друг казанлъчанин – Павел Михалев. „Все пораснали момчета сме, но не се даваме“, усмихва се Христо Ангелов.

Тончо Нейчев се занимава от ученик с ориентиране. Освен в ски-ориентирането, е много добър и в коло-ориентирането. Освен това, той е запален турист, планинар и маркировач на планинските пътеки. Човек, сраснал се с планината и с българската природа. Тончо Нейчев е член на ръководството на Туристическо дружество „Орлово гнездо“ в Казанлък.

Европейско първенство по ски ориентиране в Чепеларе е кръг от Световната купа, в което участват състезатели от 22 държави.